azaz a kettő nem zárja ki egymást.

Keresztény és demokrata

Keresztény és demokrata

Idegen voltam, és befogadtatok... befogadtatok?

2015. szeptember 02. - mezeinewsee

11921680_922023747857141_841904343853672616_n.jpgEgy évvel ezelőtt, 2014. augusztus 6-ról 7-re virradó éjszaka kezdődött az iraki keresztények vándorlása: az Iszlám Állam elfoglalta Moszult, 120 ezer keresztény menekült el a Ninivei-síkságról. Azóta a pokol elszabadult, szinte az egész Közel-Keletről menekültek százezrei indultak el biztonságosabb helyek, főleg Európa felé. Időközben olyanok is csatlakoztak hozzájuk (jórészt Afrikából), akinek az élete nem a háború, hanem az éhezés miatt került veszélybe. Összességében milliók vándorolnak, és érkeznek meg lassan Európába. Sokan pont hozzánk.

A menekült-kérdés mára már szinte tarthatatlanná vált. Ezrek érkeznek naponta, férfiak, nők, gyerekek, akik élni akarnak, ezért vállalták a gyilkos utat, a nehézségeket, a fájdalmakat. Mi meg értetlenül nézünk: kik ezek? Mit akarnak? Az idegen mindig gyanús, hát még akkor, ha a tömeggel együtt járó vélt vagy valós veszélyekre a tévéből, rádióból, óriásplakátokról vagy az interneten keresztül lépten-nyomon figyelmeztetnek bennünket.

Nincs ma ember a földön, aki meg tudná mondani, hová vezet ez az új népvándorlás. De úgy érzem, keresztény emberként nem is ez a feladatunk. Ezzel foglalkozzanak a nálunk nagyobbak, az állami vezetők. A béke, az egyenlő esélyek megteremtése utópisztikus feladatnak tűnik, de másképpen nem állítható meg a menekült forgatag.

Minket, kisembereket ez a része a dolognak nem, vagy csak kevéssé érint. Mi csak látjuk, hogy a komfortzónánkból bizony ki kell lépnünk. Általában nem kíván nagy áldozatokat az új helyzet: menekültek alszanak az aluljárókban, át kell menni köztük. Menekültek vannak a parkokban, nem tudok labdázni a kutyával. Elállják az utat, esetleg hangosak. Kényelmetlenséget okoznak.

Amikor hallom, milyen gyilkos indulattal szidják ezeket az embereket, két dolog szokott eszembe jutni. Mi a világ szerencsésebb részén élünk. A Föld javainak jelentős része az európai (és amerikai) embereknek jut. Többé-kevésbé béke van. De mi lenne, ha ez megszűnne? Mi lenne, ha egyszerre elvesztenénk a megélhetésünket, és háború törne ki? Ha egy erőszakos csoport valamilyen isten nevében átvenné az uralmat, és pusztítani kezdene mindent és mindenkit, aki nem hódol be neki? Én tudom, hogy mit tennék. Felkapnám az unokahúgomat, megpróbálnám rávenni a családomat, a páromat, hogy jöjjenek velem, pénzzé tenném, amim csak van, és menekülnék. Elsősorban nem magamért, hanem a gyerekért, az ő jövőjéért. Ha kellene, végigmennék a fél világon, csak hogy őt biztonságban tudjam. 

És amikor megérkeznék mondjuk Piréziába, akkor az ott élők látnák, hogy okos telefonnal megyek, jó cipőben (persze, hogy a túrabakancsomat venném fel az útra!), tiszta, szép gyerekkel, pénzzel a zsebemben. Látnák, hogy nem tudok pirézül. Vízumom sincs (nem volt idő csináltatni). Esetleg még a bőröm is más színű... Mit tennének a pirézek? Befogadnának, adnának lehetőséget, hogy éljek, hogy dolgozzak, hogy Katából hasznos felnőttet neveljek? Vagy kiutálnának, esetleg rácsok mögé dugnának? Nem tudom. Azt sajnos tudom, mi mit teszünk ebben a helyzetben.

Másik gondolatom, hogy kicsit több, mint 2000 éve egy migráns család kétségbeesve menekült. Hazájukban üldözést szenvedtek, pontosabban biztos forrásból tudták, hogy veszélyben az életük. Nem voltak papírjaik, nem törődtek semmivel, csak mentek-mentek Egyiptomba. Őket befogadták. Nem volt szögesdrót a határon, nem zárták be Szent Józsefet tiltott határátlépésért, és nem toloncolták vissza a Szent Szüzet és a gyermek Jézust vízum hiányában Heródeshez. Mi befogadnánk ma őket? Nem tudom.

A napokban olyan törvénycsomagot nyújtottak be, ami súlyosan sérti a menekültek emberi méltóságát. Családokat fognak szétszakítani, ártatlan embereket börtönbe zárni, bántalmazni, a segítőiket kriminalizálni, ha elfogadják a benyújtott javaslatokat. És sajnos nincs kétségem afelől, hogy elfogadják. Miért hagyjuk ezt? Szeretett Egyházam miért hallgat? Miért van, hogy egy-két egyházi vezető ugyan megszólal, és kéri az élet, az Istentől kapott emberi méltóság védelmét, de a magyar egyház összességében csak lapul? Miért nincs kint minden keresztény legalább a szabadidejében az utcán, hogy segítsen? Miért nem kapjuk szét akár puszta kézzel a szögesdrótot?

Ma (is) kint voltam köztük. Láttam a sebeket, amiket a szögesdrót tépett. Igen, lehet mondani: törvénytelen átmászni a kerítésen, maguknak okozták a bajt. Mint az a 71 is, akik az embercsempész furgonjában haltak kínhalált. Maguknak okozták a bajt, hiszen akár meg is várhatták volna, hogy visszatoloncoljuk őket... Bevallom: ha mi lennénk ilyen helyzetben, Pirézia határánál nem állítana meg a kerítés. És ha nincs más mód, fizetnék az embercsempésznek, csak Katát biztonságban tudjam.

Előbb-utóbb szembe fogunk találkozni Azzal, aki illegális bevándorló volt Egyiptomban. Hogy is mondta?

Amikor eljön dicsőségében az Emberfia és vele minden angyal, helyet foglal fönséges trónján. Elébe gyűlnek mind a nemzetek, ő pedig különválasztja őket egymástól, ahogy a pásztor különválasztja a juhokat a kosoktól. A juhokat jobbjára állítja, a kosokat pedig baljára. Aztán így szól a király a jobbján állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok. Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. Börtönben voltam, és fölkerestetek. Erre megkérdezik az igazak: Uram, mikor láttunk éhesen, hogy enned adtunk volna, vagy szomjasan, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogathattunk volna? A király így felel: Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek. Ezután a balján állókhoz is szól: Távozzatok színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült. Mert éhes voltam, s nem adtatok ennem. Szomjas voltam, s nem adtatok innom. Idegen voltam, s nem fogadtatok be. Nem volt ruhám, s nem ruháztatok fel. Beteg és fogoly voltam, s nem jöttetek el meglátogatni. Ekkor ezek is megkérdezik: Uram, mikor láttunk éhesen vagy szomjasan, idegenként vagy ruhátlanul, betegen vagy börtönben, s nem voltunk szolgálatodra? Erre majd ezt feleli: Bizony mondom nektek, amit a legkisebbek valamelyikével nem tettetek, velem nem tettétek. Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre.” (Mt 25, 31-46)

Én vajon melyik oldalra állok majd? És te? 

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenyesdemokrata.blog.hu/api/trackback/id/tr637752302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odamondogato 2015.09.04. 10:34:08

2000 évvel ezelőtti helyzetet nem lehet a maival összehasonlítani! Egyiknek a másikhoz semmi, de semmi köze nincsen az égvilágon!
A menekültek már Törökországban, Görögországban és Bulgáriában is biztonságban vannak. Tehát semmi keresnivalójuk nincsen Magyarországon vagy Angliában!
A háborút a nagyhatalmak robbantották ki a térségben mondvacsinált és hazug okokból, tehát a következményekért is ők a felelősek és azt is nekik kell megoldani : a menekülőket ellátni, befogadni stb. Ha nem teszik, akkor őket kell felelősségre vonni és kártérítésre kötelezni!

odamondogato 2015.09.04. 11:11:59

Akkor tetszett volna nyűszíteni (nyuszítani), amikor Amerika megtámadta ezen országokat, de akkor kussolni méltóztatott őnagysága!
Jézus családja sem Angliába, vagy a nagy magyar Alföldre szaladt menekültében gazdasági bevándorlónak, hanem megelégedtek a szomszédos országgal, Egyiptommal és azzal is beérték, amit ott kaptak, nem szaladtak a világ legfényűzőbb helyei felé!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.09.04. 23:02:13

@odamondogato:
Kedves Tahó!

Egyiptom a korszakban egy jóléti állam volt.
Az USA-ról: Fogd vissza magad, kis csíra... nem használjuk a "kussolni" szót egy nővel szemben. Fogalmad sincs, mi volt a véleménye mezeinewsee-nak az USA hadmozdulatairól, mert akkor még nem volt blog.
Lehet rinyálni, de egy ilyen visszataszító, ostoba troll ne várjon tőlem tiszteletet.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2015.09.04. 23:14:39

Csendben jegyezném meg, hogy Egyiptom Jézus születésekor nem csak dúsgazdag volt, de a Római Birodalom provinciája is, szóval a hasonlat több szempontból is találó.

odamondogato 2015.09.05. 08:51:45

Mehettek volna Jézus szülei egyenesen Rómába, az kőgazdag volt, vagy még messzebb, elárulom neked, hogy Görögország gazdagabb, mint Magyarország.
A provinciák tehát kizsákmányolt területek voltak:"A provinciákban az adók behajtását bérbe adták pénzembereknek vagy társaságoknak, akik előre befizették a kincstárnak az összeget és a provincia lakóiból ennek többszörösét sajtolhatták ki."

"A felbecsülhetetlen jövedelem, ami a provinciákról áramlott, adókban azaz pénzben, nemesfémben, termékekben lehetővé tette azt, hogy a senatus Kr. e. 168-ban mentesítette a római polgárokat az adófizetéstől (a vagyon után fizetendő adó alól)."
tudasbazis.sulinet.hu/hu/tarsadalomtudomanyok/tortenelem/az-oskor-es-az-okor-vilaga/gazdasag-es-tarsadalom-a-hoditasok-utan/a-provinciak-helyzete
Tehát Jézus szüleinek, Pál apostol szüleihez hasonlóan, a római polgárságot kellett volna igyekezniük megszerezni , mint ahogyan a mai menekültek Németországba, Merkel anyuhoz szaladnak.
Úgyhogy jobb lenne, ha te inkább csendben maradnál, mert az lenne a bölcsebb számodra!

mezeinewsee 2015.09.05. 10:49:43

Vicces, hogy mennyire nem értett meg semmit a bejegyzésből...

odamondogato 2015.09.05. 11:34:31

Te mindenáron a mai migránsokat Jézus szüleihez és menekülésükhöz akarod hasonlítani!
Ez teljesen erőltetett, megerőszakolt kísérlet, mert semmi közük egymáshoz!
Te nem akarod ezt megérteni!
Nekünk "kisembereknek" igenis kell foglalkoznunk a kiváltó okokkal, a nagyhatalmak politikájával és nem lehet olyan ostobán arra hivatkozva hallgatni, hogy akkor még nem volt blog, amikor Amerika rájuk támadt: Na és? Azóta lehetett volna keresztény és demokrata érzékeny hölgyként felháborodott blogbejegyzést írni Amerika politikájáról, mert a helyzet ma is ezért olyan, amilyen.

mezeinewsee 2015.09.05. 11:46:28

Tényleg nem érted, de nem baj, tőled megszoktuk.
Viszont mostantól előmoderáció lesz :). Nem Feri miatt, őt simán átengedem, csak a nála keményebb nácikat szeretném kiszűrni.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2015.09.07. 17:53:09

Kedves @odamondogato, nem egészen értem, hogy azonkívül, hogy soha nem kaptál szeretetet, pontosan mi a bajod. Szóval ha hülyeségek irkálása helyett esetleg megpróbálnád még egyszer a dolgot...

odamondogato 2015.09.07. 17:53:40

Keményebb? Akkor te mi vagy? Miért nem szólaltál meg akkor, amikor az Usa háborúzott? A te szíved miből van? Kőből!!!

mezeinewsee 2015.09.07. 17:56:29

Akkor is megszólaltam :).

odamondogato 2015.09.08. 17:45:24

A kis rigó szembeszegül a nagy Pápával:"Ők nem menekültek. Ez egy invázió. »Allah Akbar!« kiáltásokkal jönnek, és át akarják venni a hatalmat” – nyilatkozta a püspök.
nol.hu/belfold/kiss-rigo-laszlo-szerint-a-papanak-fogalma-sincs-1561849

odamondogato 2015.09.08. 17:45:32

Nyuszika! És hol lehetne elolvasni a megszólalásodat, tudsz valamilyen linket csatolni nekem?

odamondogato 2015.09.08. 17:45:35

Kedves Alister ! Figyelj inkább az imádott Kertész Imrétekre, mert most ő is megmondotta a frankót:

Kertész Imre:
"Az irodalmi Nobel-díjas író éles hangon bírálta a kontinens gyakorlatát, amely az európai kultúrát muszlim kultúrával akarja helyettesíteni, s hagyja, hogy lakosságát a harmadik világ országaiból történő tömeges bevándorlás kicserélje."

"Beszélnék arról, hogy a muzulmánok elárasztják, megszállják és elpusztítják Európát, és hogy az európaiak hogyan viszonyulnak mindehhez, az öngyilkos liberalizmussal és a buta demokráciával. … Mindig ugyanúgy végződik: a civilizáció eléri az érettség bizonyos fokát, ahol már nemcsak hogy nem képes megvédeni önmagát, hanem látszólag érthetetlen módon a saját ellenségét imádja.”

"Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem létezik”
magyaridok.hu/kulfold/europat-felti-kertesz-9960/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201509

mezeinewsee 2015.09.08. 17:58:44

@odamondogato: Egy püspök is lehet hülye...

mezeinewsee 2015.09.08. 18:01:33

@odamondogato: Tudod, én olyan különleges, ma már csak elvétve megtalálható ember vagyok, akinél a "megszólaltam" azt jelenti, hogy személyesen odaállok, és elmondom a véleményem. Nem a virtuális valóságban élek, és nem félek felvállalni magam.
Mielőtt a blogra hivatkoznál: ezeket a gondolataimat is elmondom személyesen is, az illetékeseknek is! Furcsa dolog, de a blog inkább neked, és a ritkán látott ismerőseimnek szól.

odamondogato 2015.09.09. 18:40:44

Ne akarj ilyen átlátszó módon kitérni a megnyilvánulás elől! A szó elszáll ,az írás megmarad! Téged a háború nem érdekelt, mert nem érintett, de most a következményeit láthatod. A fagylalt visszanyal!Ezért ideje volna írásban megnyilatkoznod az Usa , a Nato háborúit illetően! Egy büdös szóval nem tiltakoztál!
Megérdemled a sorsodat!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.09.09. 18:41:22

@odamondogato:
Had kérdezzem meg: miért nem tudsz tisztelettel beszélni egy nővel, és nem becézgetni amikor közel sem vagytok olyan viszonyban?

odamondogato 2015.09.09. 18:41:26

De a Pápa nem lehet hülye ,mert ő csalatkozhatatlan, a nélkül, hogy ide jönne és személyesen meglátná a helyzetet, míg a szegedi püspök ebben a kérdésben , aki tudja és látja mi a helyzet, ő a hülye. Akkor te mi vagy?
Igaza van Viktornak, az olyan ország, amely nem képes megvédeni a határait, az nem ország.
Úgyhogy szeptember 15-től itt már nem fognak az illegális határsértők lerohanni bennünket!
Akinek valami problémája van, szépen megáll majd a határnál, beadja kérelmét és 8 napon belül megtudhatja eléfogadják-e vagy sem, ha nem, akkor marad Szerbiában és éljen ott békében.

mezeinewsee 2015.09.09. 18:48:02

@odamondogato: te SZÁMONKÉRSZ engem? Milyen jogon?
Egyébként, csak hogy tudd: ha bárki mással szemben ilyen hangot ütsz meg, akkor húzol innen (megint).
De elég vicces fiú vagy... "Megérdemled a sorsodat." - írod. Mivel életemben nem voltam még ilyen boldog, ezért ezt csak bóknak vehetem. Tehát úgy tűnik, helyesled a tevékenységemet :).

mezeinewsee 2015.09.09. 18:50:12

@odamondogato: "De a Pápa nem lehet hülye ,mert ő csalatkozhatatlan, a nélkül, hogy ide jönne és személyesen meglátná a helyzetet," Pontosan, nem is vagy te olyan buta!

odamondogato 2015.09.09. 20:43:46

Nyuszi vagy nyuszika , nem mindegy? Ez pusztán kedveskedés, mert már igen régóta levelező viszonyban vagyunk.
Lehet, hogy azért látja így a helyzetet a Pápa, mert túl sokat csócsál kokaleveleket és teljesen be van tépve? A drog hatására rózsaszin felhő üli meg az agyvelejét és azért véli úgy, hogy nyugodtan be lehet engedni több millió muzulmánt Európába.

"A bolíviai kulturális miniszter közölte: a hamarosan országukba látogató Ferenc pápa kinyilvánította azon kívánságát, hogy szeretne kokalevelet rágni – írja a BBC. A minisztérium eredetileg kokateát ajánlott az egyházfőnek, erre reagált úgy a pápa, hogy ő kifejezetten csócsálni szeretne a levélből."
mno.hu/kulfold/ferenc-papa-kokalevelet-csocsalna-1292960

mezeinewsee 2015.09.09. 21:27:02

@odamondogato: Nagyon nem mindegy. De rólad elhiszem, hogy nem tudod a különbséget, és nem akarsz bunkó lenni.
Ez az utolsó, hogy így beszélhetsz bármelyik Egyház vezetőjéről :).

odamondogato 2015.09.10. 19:33:31

Ha az igazság az, hogy a Pápa kokaleveleket csócsálja, akkor miért nem lehet erről beszélni, ezt titokban kell tartani valamilyen oknál fogva?
Szerintem meg teljesen mindegy, hogy nyuszi vagy, vagy nyuszika vagy, mert a nyuszi már egy becézés, a nyuszika pedig ennek fokozása.

mezeinewsee 2015.09.10. 19:35:28

@odamondogato: pápa és kokalevél: erről lehet beszélni, át is engedtem. Az agyvelejére vonatkozó részek nem tetszenek.
A becézgetés fokozata nem mindegy, de ezt te úgysem érted meg.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.09.14. 17:58:02

@odamondogato:
Figyelj: évek óta azzal ütöd el unalmas napjaidat, hogy velünk komment beszélgetsz. Ez a viselkedés szánalmas. Nem meggyőzni akarsz minket, hanem megbotránkoztatni, hogy kiakadjunk rajtad, és legalább mi beszélgessünk veled, legalább a virtuális térben (mert személyesen találkozni beszari vagy). Ezek után nem tudom nem azt javasolni, hogy próbálj ki egy érdekes játékot. Életnek hívják.
Most pl. vehemensem megmagyarázod, miért nem gond, hogy nem fogadtuk be Krisztust, mikor menekültként megjelent. Nem fog menni. De nem is célod, hiszen csak élvezed, hogy törődnek veled. Ez egy erős szeretethiányra való jel, és mint általában, ezt sem fogod tudni megcáfolni, mivel agresszív (egészen pontosan passzív agresszív) virtuális viselkedésed folyamatosan ezt az elméletet támasztja alá.

mezeinewsee 2015.09.14. 18:01:13

Kénytelen voltam letiltani egy kommentet, mert nagyon tiszteletlen volt a Pápával... vajon ki írhatta?

mezeinewsee 2015.09.14. 18:01:49

@Xinaf: nem baj, legalább így segítünk rajta.

Malkav 2015.09.20. 18:26:31

Hinnye! Nagyon táncol, az már tuti. És anno azt hittem, hogy nálam üzemel jól a troll-vidámpark. :S :D
Semmit sem fogott fel a bejegyzésből, de ezt már megszokhattuk.
@odamondogato: a stilus amit Mezeinewseeval meg mersz ütni tényleg gyomorforgató. Ideje visszavenni az arcból, ezzel amúgy is csak magadat égeted le. Tudom, ez téged nem érdekel... tulajdonképpen fölösleges volt ez a felszólitásom is.
A témához kapcsolódva: keresztényi kötelesség segiteni a rászorulókon. Akiket géppuskával kergetnek el az otthonukból és emiatt képesek átvágni a Földközi-tengeren egy rozoga teknőben, kockáztatva, hogy odavesznek, aztán több száz kilométert vándorolnak ide-oda, azok nem elkényelmesedett nyaralók. Ezek az emberek menekültek. Épp úgy, mint a szent család. Egy hátizsáknál és egy-két szatyornál több cuccuk nincs, máról a holnapra kell hajrázniuk a kajáért és lassan közelegnek a hideg idők. Tehát minden olyan körülmény érvényes rájuk, ami miatt nekünk segiteni kell nekik. Ez keresztényi követelmény.

odamondogato 2015.09.21. 17:31:39

@Malkav: Ezek az emberek gazdasági bevándorlók, mert csak(!) és kizárólag(!) a magas német életszínvonal megszerzése érdekében indulnak útnak.
"Liberális blogger találkozása a bevándorlókkal - 'Ezek mind vademberek'
hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=86784

Törökországban aki akar, mindenki tud dolgozni közülük, amelyből szerényen, de meg lehet élni. Ide Európába nem a szegények jönnek, hanem a tehetősek, akik meg tudják fizetni az ide való utazást és az embercsempészeket.:
"Törökországban már megkezdődött egyfajta spontán kitelepülés, a kétmillió menekült alig tizede van már csak táborokban, a többiek belakják a déli tartományokat - a Török Vörösfélhold interjúi alapján 78 százalékuk még Németország vagy Svédország kedvéért sem is hagyná ott Törökországot."
index.hu/kulfold/2015/08/29/sziria_menekultek_menekulthullam/
„Aki akar, mindenhol tud dolgozni” – mondta a bevételt számolgató srác,"
index.hu/kulfold/2015/09/09/ezert_nem_jonnek_europaba_a_szir_menekultek/
A segítség az lenne a számukra, ha megértetnénk velük, hogy ide nem jöhetnek és visszaküldenénk őket Törökországba , valamint Szíriában békét teremtenénk, ha már igy elcseszték ott az Amcsik.
Azért mert Nyuszikának hívok valakit, aki önmagát mezeinyuszinak aposztrofálja, abban semmi "gyomorforgató" nincsen !

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.09.22. 21:09:00

@odamondogato:
Tudod min gondolkodtam a minap?
Az érdekelne, mik a célod velünk? Mit akarsz elérni?

Meg akarsz győzni? Biztosan nem. Egyértelműen nem célod meggyőzni minket az igazadról, mert akkor egyrészt nem ütnél meg ilyen flegma hangnemet, másrészt hajlandó lennél bármelyikünkkel találkozni, harmadrészt nem erőltetnéd magadat ránk.

Én arra jutottam, hogy az életed annyira unalmas, hogy a mi internetes tevékenységünk az egyedüli örömforrásod, és gyakorlatilag alig várod, hogy valaki írjon végre valamit, hogy ahhoz hozzászólhass. Feltételezem, te nem így látod.

Nos, ha meggyőzni akarsz minket, akkor nagyon buta ember vagy, mert egy alapvetően vesztesz taktikát alkalmazol évek óta, ami látványosan nincs ránk hatással azon túl, hogy kinevetünk téged, méghozzá rendszeresen. Ha nem meggyőzni akarsz, de nem az életed ennyire szörnyű, ahogy vázoltam, akkor viszont nem értelek.

Szóval inkább megkérdezem:
Voltaképpen miért kommentelsz hozzánk?

odamondogato 2015.09.23. 20:30:25

@Xinaf: Én az égi élő igazságot képviselem, azt hozom a tudomásotokra, akár tetszik ez, akár nem, mindenféle "taktika" nélkül. Jó pár helyre szoktam írni, mint például most ide is:forum.index.hu/Article/showArticle?t=9013571
,"szikambria" álnéven.
Ti tulajdonképpen egy jellegzetes típusát testesítitek meg az un. "buzgó keresztényeknek", akiket én jól ismerek, mert volt részem belőlük sokáig. Engem is ilyenné akartak nevelni, mint amilyenek ti vagytok! Nem sikerült! Most "Atilla Isten ostora" szerepében végigvágok rajtatok, hogy ne mondhassátok azt, hogy titeket soha senki nem figyelmeztetett! Az Isten előtt ne hivatkozhassatok arra, hogy ti semmiről nem tudtatok, és lemaradtatok az Úr jóságos figyelméről, aki nem hozta a tudomásotokra igaz dolgait, és jeleivel nem próbált meghátrálásra indítani!
A prófétákat is legtöbbször kinevették a zsidók, ez nem újdonság, számomra pedig jó jel, mert az igazi megtérés nem egy könnyű dolog. Az ember teljes lényének hátra arcot kell fújni, le kell szállni a magas lóról, és meg kell töretni!
"Elizeus prófétát kicsúfolták, kinevették haszontalan gyermekek, és nem tudta elviselni.
Megátkozta őket, és az átok fogant: két medve jött ki az erdőből, és szétmarcangolta őket. -mondja az írás. És Jézus elviseli a csőcseléknevetést. "homilia.hu/ci/files/b4faebdf6f114ed991324970585952da.pdf
Ti akadtatok az utamba, és én ezt úgy értelmeztem, hogy nektek van a legnagyobb szükségetek mindanra, amivel a jó Atya megbízott engem. Ez egy véletlenszerűség , de most jól látom, hogy rajtatok ,-mint az állatorvosi lovon,- minden betegsége a judeo-kereszténységnek fertőzésveszélyes állapotban megmutakozik. Ezért megkedveltelek benneteket és úgy döntöttem, hogy reagálok a krónikussá váló tüneteitekre, amelyek időnként megmutatkoznak "az internetes tevékenységeitekben",mert orvosi tankönyvbe illő esetekké váltatok. Belőletek tehát sok mindenki fog majdan tanulni, mint a jó orvosi tankönyvekből.
vimeo.com/101154149
Üdv: Thot

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.09.26. 18:38:00

@odamondogato:
Te nem Isten ostora vagy, hanem egy végtelenül buta ember.

Vagy te minek nevezed azt, aki évek óta pontosan ugyanazzal a módszerrel próbálkozik, amivel még soha nem érte el a célját?

Malkav 2015.09.26. 18:38:06

@mezeinewsee: @Xinaf: Azt hiszem pont erről a feltűnési viszketegségből fakadó zsebprófétizmusról írtam egy bejegyzést még anno... :D Minden jellegzetesség felismerhető rajta. :)

odamondogato 2015.09.26. 20:42:19

@Xinaf: "Beteljesedik rajtuk Ézsaiás jövendölése: Hallván halljatok, de ne értsetek, látván lássatok, de ne ismerjetek! 15 Mert megkövéredett e nép szíve, fülükkel nehezen hallanak, szemüket behunyták, hogy szemükkel ne lássanak, fülükkel ne halljanak, szívükkel ne értsenek, hogy meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket.” 16 „A ti szemeitek pedig boldog, mert lát, és fületek boldog, mert hall. 17 Bizony mondom néktek, hogy sok próféta és igaz kívánta látni, amit láttok, de nem látták, és hallani, amit hallotok, de nem hallották.”

"a kívül valóknak minden példázatokban adatik; hogy akik néznek, nézzenek ugyan, de ne lássanak, és akik hallanak, halljanak ugyan, de ne értsenek, hogy meg ne térjenek, és bűneik meg ne bocsáttassanak.”

"Magasztallak, Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől és felfedted a gyermekeknek."
Nem bennem van tehát a probléma, hanem tibennetek, mert kövér a szívetek, hiszen maga a módszer a cél. Ha nem értitek a módszert, akkor a célt sem értitek, mert a kettő egy és ugyanaz!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.09.27. 14:08:07

@odamondogato:
Nem, itt csak annyi teljesedik be, hogy buta vagy más taktikát használni, és ugyanúgy belebuksz, mint őseink Ausburgnál és Merseburgnál. Ők sem váltottak taktikát, és bele is buktak.

Morviniuszka 2015.12.27. 11:51:46

A fentiekhez nem akarok hozzászólni, mert egyszerűen semmi értelmét nem látom. Kicsit olyan érzésem van az írással kapcsolatban, mintha összemosódnának azok a fogalmak: ki az illegális bevándorló, és menekült.

mezeinewsee 2015.12.27. 11:55:10

@Morviniuszka: Ki az illegális bevándorló, és ki a menekült? Ki dönti el? Az 56-osok melyikek voltak? Kossuth melyik volt? A szent Család melyik volt? A szír 4 éves, aki feltette a kezét, amikor a kutyának a "puff" parancsot mutattam, és kézzel-lábbal mutogatta, hogy az ő kutyáját így lőtték agyon, melyik volt?

odamondogato 2015.12.27. 18:41:19

"Ki az illegális bevándorló, és ki a menekült? Ki dönti el? Az 56-osok melyikek voltak? "
Az 56-osok a szomszédos, legközelebbi országban, Ausztriában ,menekülttáborokban várták ki türelmesen a sorsukat, hogy konkrétan melyik ország, mennyit tud befogadni belőlük, és nem törtettek keresztül fél Európán követelezőve! Koránt sem minden ország jelezte, hogy szükségük volna rájuk!
Igy ha Magyarország úgy dönt, hogy nincsen szükségünk a szírekre, akkor ebbe senki külföldről nem szólhat bele és nem kötelezhet minket, hogy tízezrével befogadjuk őket! Tiszta sor ez és érthető számodra ?

mezeinewsee 2015.12.27. 18:43:13

@odamondogato: olyan szomszédos országokba, mint az USA, és Ausztrália.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2015.12.27. 19:22:16

"olyan szomszédos országokba, mint az USA, és Ausztrália."
Ennyire tájékozatlan vagy? Az Usa , Ausztrália és Kanada jelentkezett(!), hogy az Ausztriában lévő, menekülttáborokban élő magyarokat befogadja, be tudja fogadni. Ezért kerültek oda a magyarok.

mezeinewsee 2015.12.27. 19:23:22

@bélaybéla: persze, nem is oda mentek alapból...

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2015.12.27. 19:59:49

@mezeinewsee: Nem mehettek oda "alapból"! A határokon csak útlevéllel, vízummal lehetett átlépni. Akiknek az Usa követsége letelepedési vízumot adott, az felszállhatott az Usa-ba tartó repülőre!

Morviniuszka 2015.12.28. 22:33:31

@mezeinewsee: Szakemberek fogják eldönteni, gondolom akik ebben tapasztaltak. Én nem tudom.
süti beállítások módosítása