azaz a kettő nem zárja ki egymást.

Keresztény és demokrata

Keresztény és demokrata

Női hivatás? Akkor most hogy is van ez?

2015. december 23. - mezeinewsee

vintage_housewife.jpg Az elmúlt hetekben két közéleti szereplő is megosztotta gondolatait a női hivatásról. Érvek hangoztak el mellettük és ellenük, gyakorlatilag minden úgy történt, ahogy szokott: józan emberek folytattak gyilkos vitákat, hogy minden szempontot figyelmen kívül hagyva meggyőzzenek olyanokat, akiket szintén nem érdekelnek a racionális szempontok. Folyik az érzelmi alapú szájkarate, ölik egymást barátok, kollégák, és szinte senki nem figyel a lényegre.

Hiszen miről is van szó? Először is nézzük Ákos véleményét, akit a magát kereszténynek valló jobboldal, és ennek következtében sok naiv keresztény a "saját emberének" tart (és ilyenkor szintén nem kellenek az észérvek. Ákos keresztény és kész, akkor is, ha ő pl. 15 év együttélés, és 3 gyerek után vette el élete párját, hiszen saját bevallása szerint nem vonzotta a házasság). Szerinte „a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak. Én így érzem. () [A dolguk] a női princípiumot beteljesíteni, nem? Valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni”"

Hasonló Kövér László házelnök véleménye: „Azt szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás csúcsának azt tartanák, ha unokákat szülnének nekünk.”

Ákost akár hagyhatjuk is. Divatos megmondóember, magyar Coelho, aki tudja a tutit. Felkarolta a rendszer, szeretni kell, mert a mi kutyánk kölyke (vagy utálni, mert "fidesznyik", mindenki választhat kedve szerint), de végeredményben csak egy énekes, aki egy senki által nem nézett TV huszadrangú műsorában osztja az észt. Azt gondol, azt vall, azt tesz, amit akar. Nem is foglalkoznék vele, ha a véleménye nem csengene annyira egybe a házelnök véleményével...

... azzal ugyanis már gond van. Kövér Lászlót lehet szeretni (bár még nem láttam embert, aki szeretné), lehet utálni (azt annál inkább), de nem lehet elvitatni: ő a házelnök. Az ország egyik közjogi méltósága. Aki ráadásul a véleményét nem a sarki kocsmában, nem a kisunoka babazsúrján, hanem a kormányzó párt közgyűlésén mondta el. Ilyen körülmények között nincs helye magánvéleménynek, ezt egy hivatásos politikus tudja jól. Ha ő ilyet nyilatkozott, akkor ez nem a személyes véleménye, hanem a kormányzó párt és annak vezérének a véleménye.

Nem akarom most elkezdeni, mennyire ledegradálja a nőket az, hogy életük értelmének egyedül a szülést állítják be. A két véleményvezér egybehangzóan mondja: a nő függjön (a párjától vagy az apjától), és szüljön NEKI. Nem magának, nem a társadalomnak, nem. A párjának vagy az apjának, mindenki döntse el.

Nos, kérem, én is nő vagyok. Nem dolgom, hogy ugyanannyi pénzt keressek, mint egy férfi, de azért valahol zavar, hogy két diplomával, vezető beosztásban kb. 100 ezer Ft-tal kevesebbet kapok, mint egy kezdő buszvezető. És sajnos az árak nekem is ott vannak, ahol a férfiaknak, tehát azért csak megpróbálkozok ezzel a pénzkereséssel...

... ugyanis nem akarok függni senkitől. A páromtól sem. Apámtól sem. Akkor sem, ha az lenne a női princípiumom beteljesítése (mi a franc az a női princípium?), hogy gyereket (unokát) szüljek a kedvesemnek (vagy apámnak).

No, itt álljunk meg egy percre! Én nagyon szeretem apámat. És még jobban szeretem a páromat. De életemnek nem lehet az az értelme, hogy megfeleljek nekik, kiszolgáljam őket. Tudom, vadat  mondok, de ha a férfinak ilyen igényei vannak, akkor cselédlányt fogad. Más igényeinek kielégítéséhez pedig prostihoz fordul. Egy egészséges , normális magabiztossággal, énképpel rendelkező férfi társat, méghozzá önálló, egyenrangú társat keres. Akinek nem az a célja, hogy HOZZÁ TARTOZZON, hanem teljes, felnőtt személyiségével mellette dönt, és onnantól ÖSSZETARTOZNAK. Közös elhatározással vállalnak, vagy nem vállalnak gyermeket (és nem a nő szüli "valakinek"). Lehet, hogy egy ilyen viszonyban a női princípium (amiről még mindig gőzöm sincs, hogy micsoda) sérül, de az egyén kiteljesedhet.

De nem ez itt a fő gond, keresztény testvéreim! Érdekes módon, egy dologról nem beszéltünk. A Biblia a Teremtés könyvében leírja: az embert Isten saját képmására teremtette, férfinak és nőnek teremtette. És a dolguk: szaporodjanak, sokasodjanak, hajtsák uralmuk alá a világot. Nem a férfi, és nem a nő. Hanem az ember, aki férfi vagy nő.

A katekizmus első kérdése, hogy miért élünk a világon. Katolikusok milliói tanulták: "Azért élünk a világon, hogy Istent és szeretetét megismerjük, azt viszonozzuk, és eljussunk az örök életre."

Hoppsz! Hol van itt az unokaszülés? A másikhoz tartozás parancsa? Persze, beszél a Biblia külön férfiról és nőről, de ott is kicsit másképpen, mint a Kövér Ákos duó: "A férfi elhagyja apját és anyját, feleségéhez ragaszkodik..."

Hűha! Itt egy kis baj van, hiszen a nőnek kéne ragaszkodnia, nem?

Azért nem olyan egyszerű a képlet. Igazából nem is mondtak ők olyan hülyeséget (na jó, de). Az EMBER szeret tartozni valakihez. Jó dolog ez (mondom én, aki mindig hangsúlyoztam, hogy csak azzal vagyok hajlandó együtt lenni, akivel jobb, mint egyedül). Viszont a kötelező unokaszülésről ne beszéljünk... Teréz anya is kiteljesedett személyiség volt. Apácák milliói mondtak le önként a gyermekszülésről. Nők milliói szülnének, de valami rajtuk kívülálló okból nem tehetik meg. És bizony, olyanok is vannak, akik nem akarnak szülni. Nincs ember, aki ebbe beleszólhatna.

Rengeteg neurotikus, gyermektelen nő van. És nagyon sok neurotikus gyermekes. Sok férfi boldogtalan utód nélkül, és sok boldogtalan gyermekkel. Egyszerűen nem ez számít. Nem lehet azt mondani, hogy a nő (vagy a férfi) csak így, vagy úgy teljesedhet ki. Ugyanis mindenki személyiség, Isten egyedi és utánozhatatlan terve. Ha Isten nem akar uniformizálni, ki az, aki megteheti?

Ez a "női hivatás/férfi hivatás"-kérdés eleve téves. Emberek vagyunk, és életcélunk egyénre szabott. Nő vagyok, de nem a női, hanem az emberi hivatásomat teljesítem. Nőként. Isten tervei szerint. 

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenyesdemokrata.blog.hu/api/trackback/id/tr358194372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.12.27. 11:55:30

Ha engem kérdezel, Kövér László akármennyire házelnök, a véleményére pont tesz mindenki. Ellenben Kovács Ákos egy véleményformáló erő, így az ő primitívsége nagyobb gond szerintem.

Morviniuszka 2015.12.27. 11:55:35

Van egy feltételezésem, a női princípiumról, hogy ez mit is jelenthet. Szerintem ez a kifejezés azt a biológiai tényt akarja jelenteni, minthogy a nőnek van csak méhe, illetve az egész női test erre lett teremtve. Aztán lehet tévedek. :D

odamondogato 2015.12.27. 11:55:40

Mikor beszélt a házelnök kötelező(!) unokaszülésről? Már megint képtelen vagy magyar mondatok megértésére!
Arról van szó, hogy jó lenne, ha az önmegvalósítás csúcsát ez jelentené a nők számára, vagyis az értékrendjükben(!) első helyen jelenne meg a gyermekek vállalása.
Jézus miként érkezett el a földi világunkba? Érdekes módon, teljesen felfoghatatlanul egy újszülött csecsemőként, akit egy nő szült meg! Ez mire figyelmeztet minket? Lesznek korok, amikor a Sátán a gyermekek, az újszülöttek ellen támad, és megakadályozza, hogy a nők gyerekeket szüljenek ebbe a világba. Elhiteti velük, hogy nem ez a legfontosabb dolguk itt a földi életben, hanem a pénz, a karrier, az emancipáció, és még a jó ég tudja mi minden más.
Isten szeretete abban mutatkozott meg irántunk, hogy egy csecsemőt küldött nekünk, akit egy szűz szült meg! Mit jelent ez számunkra? A Halak világkorszakában élünk, amelynek a testiségét a vele átellenben lévő Szűz minősége határozza meg. A Szűz nem akar gyermeket, önmegvalósításba kezd, terméketlenné változtatja magát,(szüzesít) hogy ne a csecsemővel legyen gondja, hanem ő a saját maga által megszabott úton járhasson. Isten azonban feladta a leckét: a Szűzeknek igenis gyermekeket kell szülni ebbe a világba, különben a pusztulás felé indul meg az emberiség és különösen a magyarság, hiszen évente harmincötezerrel fogyatkozunk.
Isten fia egy családba érkezett, ott nevelkedett, érett felnőtté, felvállalta a gyermekség nyűgjét és kellemetlenségeit, mert tudta, hogy eljön az idő, amikor a Sátán magát a családokat(!) fogja megtámadni és próbálja meg eltörölni. Most már egyre inkább ebben élünk nap mint nap. A magyar nagyon szépen családnak nevezi a gyerekeket is!
Aki ezt nem látja, az totálisan megfertőződött a szüz értékrend mételyétől, amely a terméketlenséget idézi elő a világban, mind szellemileg, mind erkölcsileg és testileg. Te már, úgy látszik ,ebbe a stádiumba jutottál!
Én nagyon kedvelem Kövér Lászlót, mert egyenes ember! Kimondja az igazat és nem az érdekli, hogy ez mennyire lesz népszerű bizonyos körökben!
Én is ilyen vagyok! Most téged is megcáfoltalak, amiért, gondolom, újabb szilencium vár rám, de ez nem érdekel, mert ha itt "anticenzorként" elhallgattatsz, az Isten előtt felelned kell!
Üdv : Thot

mezeinewsee 2015.12.27. 11:57:14

@Xinaf: de egy mezei senkinek joga van hülyének lenni. A házelnöknek nincs.

mezeinewsee 2015.12.27. 12:05:16

@Morviniuszka: az a baj ezzel, hogy a nő sokkal több, mint a méhe. Mint ahogy a férfi sem azonosítható a pénisszel, pedig csak azzal képes a gyermeket nemzeni. Ha ez így lenne, akkor Teréz anya nem teljesítette volna a hivatását.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2015.12.27. 18:40:59

Kövér László:"Beszélt arról is, hogy vannak olyan kérdések, amelyekben nem lehet kompromisszumot kötni. Szerinte nincs erre lehetőség, amikor arról beszélnek, hogy a családokat kell-e a középpontba állítani, vagy arról, hogy kell-e a demográfiával foglalkozni. Hozzátette: aki ezekkel nem ért egyet, az nem a Fidesz ellenzéke, hanem a nemzet ellensége."
www.vg.hu/kozelet/politika/kover-magyarorszagon-hideg-polgarhaboru-van-nem-demokratikus-vita-463051

odamondogato 2015.12.27. 18:41:31

Ne Teréz anyával takarózzál! "Ha vannak, lehetnek kivételes nagyságok, akik, mint Teréz anya, az önfeláldozást képesek voltak gyakorolni szűzen is! Ez azonban nem követendő út számunkra, hanem Isten kegyelmének kivételes jótétemémnye, amellyel lehetővé teszi a valamilyen okoknál fogva gyermektelenül maradt embereknek is az isteni magasságokba való emelkedést."

mezeinewsee 2015.12.27. 18:50:48

@odamondogato: sosem azért hallgattatlak el, mert más a véleményed, hanem akkor, amikor bunkó vagy.
Egy ember önmegvalósítása sem függhet másoktól. A gyermektől, a társtól, a hivatástól sem. A nő és a férfi egyaránt Isten képére és hasonlatosságára van teremtve. Akkor valósítja meg önmagát, ha ez a hasonlóság a legtökéletesebbé válik, és életével az Isten által adott utat járja be-
Ez az út más és más mindenkinél. Van nő, és van férfi, akinek az élet továbbadása a fő feladata. Van, akinek mások megmentése. Van, akinek a tudományos munka. Nem lehet azt mondani, hogy a nők, a kékszeműek, a csúnyák, a kínaiak, a 180 cm magasak erre vagy arra az útra vannak predestinálva.

Viszont nagyon vicces, hogy egy kommentbe teszed a legdurvább New Age-es ezoteriát és a kereszténységet :). Bár végülis a szinkretizmusodhoz illik.

mezeinewsee 2015.12.27. 18:51:52

@odamondogato: "takarózzak"? Ezen mit értesz?

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2015.12.27. 19:13:51

"Van, akinek mások megmentése. Van, akinek a tudományos munka. Nem lehet azt mondani, hogy a nők, a kékszeműek, a csúnyák, a kínaiak, a 180 cm magasak erre vagy arra az útra vannak predestinálva."
A nők számára a legfontosabb feladat a gyermekek vállalása.Ez nem zárja ki a tudományos munkát, a mások életének megmentését, stb. Ez egy életbe nyugodtan egymás mellett belefér.
Tehát ne Teréz anyával próbáld megokolni, hogy miért nem a legfontosabb a gyermek felvállalása!
Mi a legdurvább ezotéria számodra? Az, hogy a Sátán a nők és a gyermekek ellen támad?

mezeinewsee 2015.12.27. 19:21:16

@bélaybéla: TE kimondtad: a nő számára a legfontosabb a gyermek vállalása. Ez így van, mert te ezt mondtad.
Szerintem a nő számára a legfontosabb, hogy mint ember, Isten képmásává váljon. Töltse be az EGYÉNI életcélját. Ami valóban lehet anyaság, és valóban lehet mellette más is. De csak az Úr tudja, melyik embernek mi. Nincs senki, aki kimondhatná: neked az az élethivatásod, hogy ezt vagy azt csináld. De te sem lehetsz biztos, hogy MINDEN nőnek az a "dolga" hogy gyermeket szüljön.
A legdurvább ezotéria? " A Halak világkorszakában élünk, amelynek a testiségét a vele átellenben lévő Szűz minősége határozza meg."

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2015.12.27. 20:20:51

@mezeinewsee: Ez a képmássá válás a családon és a gyermekek vállalásán keresztül képzelhető el, mert Jézus is ezt az utat választotta, amikor közénk született. Egy családba született újszülöttnek, és így végigjárta azt az utat, emberi képmásként, amit minden ember végigjár!
Aki tud gyermeket szülni és erre minden lehetőség adott számára, akkor az az Istentől rendelt feladata, hogy gyermekét megszülje! Ha valami más oknál fogva ez nem lehetséges, akkor is kiteljesítheti természetesen az Isten akaratát, mint Teréz anya is tette.
"Jézus világra jöttével lépett át az emberiség a HALAK VILÁGKORSZAKba. Jézus ezért is választotta az első apostolait a halászok közül. A keresztény szimbolika többszörösen is utal erre, hiszen a római katolikus (tátott szájú hal formájú) püspöksüveg, vagy a református templomtornyok kakas díszítése is erre utal (a kakas a Halak jegy keleti megfeleltetése–"
www.naput.hupont.hu/5/fuggelek-4-vilagkorszakok

"Kr.e. 7-ben nagyon ritka, és jelentős csillagászati jelenség volt látható: A Jupiter és a Szaturnusz hónapokon át együtt a Halak csillagképében, és végül a pályájuk nyugati fordulópontján a zodiákus-fény csúcsán álltak, éppen Jeruzsálem és Betlehem délkörében. Ugyanakkor a tavaszi napéjegyenlőség időpontja átment a Kos csillagképéből a Halakba, ami pogány kultúrtörténeti hagyományok szerint új világkorszak kezdetét jelezte."
www.katolikus-honlap.hu/0801/szulet.htm

mezeinewsee 2015.12.27. 20:23:55

@bélaybéla: ahhoz, hogy a nő gyermeket szüljön, férfi is kell, aki gyermeket nemz. Mégsem volt gyermeke Jézusnak sem. A gyermek nagyon fontos, de nem életcél.

Az ezotérikus dolgokra nem reagálok, ha valakinek kedve lesz, majd megteszi.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2015.12.27. 20:38:59

Természetesen a gyermeknek család kell, mert a "gyermekét egyedül nevelő női" típus ugyancsak Istenellenes. Jézusnak azért nem volt gyermeke, mert tudta, hogy Ő a földi küldetését befejezve visszatér az Atyához a mennybe, ezért felelőtlenség lett volna, ha kisgyemeket nemz, akit itt kell hagyjon az édesanyjára.
A csillagok állása és járása nem ezoterika, hanem asztronómia és asztrozófia, amelynek ismerete elvezette a napkeleti bölcseket Jézushoz.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.12.28. 09:13:26

@bélaybéla:
Bocs a kérdésért: neked ugye van gyereked? Mert ha nem, akkor ne mond már meg, hogy kinek mi ilyen téren a kötelessége... egy nő akkor fog gyereket szülni, ha valaki (egy férfi) ebbe besegít. Szóval ameddig neked nincs gyereked, nincs jogod sem ezt másnak feladatául kijelölni.

Morviniuszka 2015.12.28. 22:33:25

@mezeinewsee: Én is így gondolom. Én pusztán a princípium fogalmat akartam valahogy definiálni, hogy mit is jelenthet, mert én se találtam róla több infót.

mezeinewsee 2015.12.28. 22:36:42

@Morviniuszka: valószínűleg így értette valahogy...

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2015.12.28. 23:04:55

@Xinaf: Most nem az én személyem a lényeges, vagy neked, a ti személyeteknek mondom meg, hogy mi a ti kötelességetek, hanem, mint "Thot" tárom elétek az Isten akarata szerinti valóságot. Azt már nektek kell és lehet eldönteni, hogy mennyire vagytok érintettek az elétek tárt igazság fényében a bűnben. Bűnbánatot is csak ti gyakorolhattok, a megtérés utján is csak ti indulhattok el, ti láthatjátok meg, hogy merre és hogyan tovább.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2015.12.29. 12:35:51

A témához: annyira jó lenne, ha mindenki leszokna arról, hogy mások életében (méhében, lelkében, stb.) vájkáljon, mielőtt a sajátja rendben (nálatok: Istennel összhangban) lenne. Az embereket hatalmi szóval nem lehet Jó Útra (akármelyik "jó útra") terelni, ez a történelemből elég világosan kiderül: a nagy megváltóknak inkább a személyes példamutatással van esélye erre (avagy egy Teréz anya többet ér, mint ezer spanyol inkvizíció).

Az off: igazából miért is reagáltok még thotferire? Nyilvánvaló, hogy teljesen felesleges, mert nem ért semmit és nem tud semmit, viszont troll és "próféta". Ezt az energiát annyival konstruktívabban is fel lehetne használni, mondjuk hányhatnátok borsót a falra vagy építhetnétek légvárakat.

mezeinewsee 2015.12.29. 12:38:06

@Alister: az off-ra: miért reagálok? Hiszen annak idején TE KÉRTED, hogy engedjünk játszani vele... néha-néha szét is kaptad. akkor mondhatjuk, hogy meguntad a játékot, és kicsi troll mehet a menhelyre?

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2015.12.29. 12:57:14

"Az embereket hatalmi szóval nem lehet Jó Útra (akármelyik "jó útra") terelni,"
Miféle hatalmi szót és hol véltél felfedezni? Mind a házelnök és mind Ákos a saját véleményét fogalmazta meg, és ezért estetek nekik. Az embereket a hatalom tudja ösztönözni a gyermekek vállalására. Nosza, rajta, tessék bevállalni írásban 3 gyermeke,t és akkor rögtön 10 millió forintot kaptok lakás vásárlására ajéndékként, amelyet nem kell visszafizetnetek. Ezen felül pedig igényt tarthattok még 10 millió forint hitelre is, amely kedvezményes 3%-os kamatozású.Miért nem kaptok utána?Miért?

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.12.30. 12:51:44

@bélaybéla:
Jaj, te kis naiv, a te világodban ilyen, ha nekiesnek valakinek? Hát nem cuki, srácok?

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2015.12.30. 15:09:39

@Xinaf: Ti csak szánalmasan nem tudtatok kimaradni abból a médiahisztériából, amellyel megpróbálták bedarálni és tönkretenni Ákos énekest! A kormány feladata pedig az, hogy figyelmeztesse és ösztönözze a magyar családokat és a magyar nőket a gyermekvállalásra!
Ti pedig, mivel nincsen gyereketek, és nővérkéd már vélhetően ki is szaladt a szülőképes korból, ezért Teréz "anyával " takarózik, ahelyett, hogy még idejében szült volna három gyereket.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.12.30. 17:48:00

@bélaybéla:
De nekem jó eséllyel lesz. Sőt, neki is. És mi a helyzet veled? Valószínűnek találod, hogy megállapodsz egy nővel, és gyereket nemzel neki?

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2015.12.30. 17:55:26

@Xinaf: Nekem nincs gyerekem, mert még nem találkoztam olyan lánnyal, aki felér szellemi színvonalam nagyságához, mert buta nőcskékből nem kérek!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.12.30. 23:58:54

@bélaybéla:
Testvér, tudod a pisai Ferde Torony mindent ferdének lát... érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy a körülötted senki sincs a te szellemi nagyságodon, akkor nem biztos, hogy a tied magas, és az övék alacsony. Az én lányismerőseim 90%-a pl. bőven meghaladja azt a színvonalat, amit te itt felmutatsz nekünk.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2015.12.31. 02:26:57

@Xinaf: Kizárt dolog, mert Pap Gábor azt mondta legutóbbi előadásán a hallagatóságának, közöttük nekem, hogy a tudásunk messze -messze felülmúlja a jelenlegi akadémikusaink tudását is.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2016.01.02. 19:33:00

@mezeinewsee: Igazából már évekkel ezelőtt átcsúszott az udvari bolond szerepéből az irritáló mániákuséba.

Malkav 2016.01.02. 19:33:12

Nem tudom hogy vagytok vele, én élvezem az előadást. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2016.01.02. 19:33:15

@bélaybéla:
Jah, mert ha Pap Gábor azt mondja, akkor az úgy is van... jah, nem. Mindenesetre egyelőre nincs jogalapod bárkit is az alapján értékelni, van-e gyereke, mivel neked sincs. Mi van, ha adott esetben egy nő nem talál megfelelő férfit maga mellé?
Amúgy mond csak, Pap Gábor előadásain egyetlen független nő sem volt? Hiszen ők elvben intellektuálisan a te szinted, nem? Talán kiérdemelték már azt a megtiszteltetést, hogy kimagasló szellemed árnyékába telepedjenek, nem?

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2016.01.03. 23:49:02

@Xinaf: Mint mondottam volt nem én mondok értékelést, hanem a nagy Thot szólal meg általam hozzátok, ő mondja, amit mond. Én csak közvetítem csodás gondolatait, meglátásait és megfellebezhetetlen igazságát. Pap Gábor előadásai nem társkereső iroda ismerkedő estjei, hanem ott keményen lehántja a leplet az akadémikus urakról és leveszi a keresztvizet a drágalátos papokról is.
" Azért olyan a világ, amiben élünk, mert a multik mozgatják a szálakat, és az ő érdekük a családok szétrohasztása, a nemzetek felbomlasztása – véli Kövér László házelnök.
Hazánk legnagyobb problémája a népességfogyás, s „cinkosság és lelkiismeretlenség úgy tenni, mintha nem ez lenne a legnagyobb bajunk" – nyilatkozta az Echo TV Mélymagyar című műsorában Kövér László "nol.hu/belfold/kover-orban-kuzd-mint-malac-a-jegen-1582537
Ti az orrotok hegyéig sem láttok el, amikor azokra támadtok, akik megemlítik, hogy a nők legfontosabb feladata a gyermekszülés.
Ha egy nő nem talál megfelelelő férfit maga mellé, az egyedüllétnél még az is tökéletesebb, ha "felcsináltatja magát" valakivel és megszüli a gyermekeket, akiket a szülei, testvérei segítségével felnevelhet.

Malkav 2016.01.04. 20:45:59

" Mint mondottam volt nem én mondok értékelést, hanem a nagy Thot szólal meg általam hozzátok, ő mondja, amit mond. Én csak közvetítem csodás gondolatait, meglátásait és megfellebezhetetlen igazságát."
Véleményem szerint aki E/3-ben beszél önmagáról(!), annak valami nagyon komoly pszichés kattanása lehet. Ezt nem ártana már orvossal kivizsgáltatni.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2016.01.04. 20:46:04

@bélaybéla:
A skizofrénia gyógyítható. Ez neked óriási reményt adhat.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2016.01.04. 21:20:32

Az én általam közölt igazságok odafentről származnak, a nagy Thot-tól,:az Égi Táltostól, Jézus urunktól.
Nem magamról beszélek tehát E/3-ban, hanem az Ő bölcsességeit közlöm immár én.
Ehhez mindenkinek joga van, mert Ő bennünk él, bennünk lakozik, de ezáltal mi nem válunk, nem válhatunk egylényegűvé Ővele.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2016.01.05. 20:34:45

@bélaybéla:
Fiatal barátom, te egy kitalált, egyiptomi isten bölcsességét közlöd, akit valami elmebaj miatt először égi táltosként, később Jézusként aposztrofálsz. Ehhez természetesen jogod van, de miért kéne nekem elhinnem, hogy BÁRMI közöd van Jézushoz?

A hozzáértésedhez és tájékozottságodhoz annyit, hogy javasoltad a 10+10 milliós támogatás felvételét. Nos, tájékoztatás neked, és még pár idealistának:
Ezt a támogatást új építésű, legalább 60 négyzetméteres lakás megvásárlásához (vagy 90 négyzetméteres házhoz) lehet igényelni. Ennek az ára Budapesten legalább 35-40 millió. Ergo, ha van 15-20 milliód, akkor tudsz a támogatással venni egy lakást. De elárulom, ha van 15-20 milliód, akkor meg is érdemled, ha nem egy jó minőségű, használt lakást veszel, hanem egy újért hitelbe vered magad. (Használt lakások között vannak ám 2-3 éve épültek is, bizony...)
Szóval ezzel csodásan igazolod, hogy a közélethez kicsit sem értesz. Miért kéne bárkinek elhinnie, hogy te értesz a hit kérdéséhez, pláne hogy te közvetíts bármiféle égi hatalmasságot?

Tudnod kell, hogy tanítani csak az tud, akiről elhiszik, hogy jobban tudja amit mond, mint azok, akiknek mondja. Még ha (csak a poén kedvéért tételezzük fel) jobban is tudnál BÁRMIT nálunk (erről még egy picit sem tudtál meggyőzni erről a blogról senkit, ami ékesen bizonyítja, hogy pocsék tanító vagy, hisz nemhogy tanítani, de még meggyőzni sem tudsz senkit), akkor sem tudnál tanítani.

Elárulok még valamit: te ebben a pillanatban is baromira lekicsinyíted Jézust. Gyakorlatilag leértékeled. Azzal, hogy "égi táltoshoz", vagy "Thot" istenséghez (akit egyébként az egyiptomiak nem így hívtak, de mindegy) hasonlítod, ékesen kifejezed, hogy fogalmad sincs, ki is Ő. Bár a jószándék vezérel, ahelyett, hogy fokoznád az Ő nagyságát, hozzá képest hangyányi alakokhoz hasonlítod, leértékelve ezzel az igaz Istenembert.
Lásd végtelen türelmemet, még azt is megvilágosítom neked, hogy te soha nem fogsz tudni senkit sem meggyőzni a nézeteidről. Nem azért amit hiszel, hogy mi makacsul elutasítjuk az "érveidet", hanem azért, mert mi már elköteleztük magunkat az Igazság mellett. Az Igazság mellett, ami nem más, mint Jézus Krisztus, aki az Ő kinyilatkoztatásán keresztül, azaz a Biblia és a Katolikus Egyház tanítása (www.depositum.hu/tanitas.html#kek) által közöl velünk. Igen, Krisztus a Katolikus Egyházat (és az Ortodox egyházakat) alapította. Ezt mi hisszük és elfogadjuk, a tanítása nálunk jelenik meg a legpontosabban. Innentől hiába próbálkozol, mert ha elfogadnánk a kinyilatkoztatásodat, azzal rögtön megtagadnánk az Egyházat, amivel rögtön megtagadnánk magát Jézust.
Teljesen függetlenül attól, tévedünk vagy igazunk van, mi EBBEN hiszünk. És egyikünk se kockáztatná a lelke üdvét azzal, hogy megtagadja az Isten kinyilatkoztatását.

Malkav 2016.01.05. 20:36:08

Nos, akkor itt a dilemma... pszichózis, vagy eretnekség? Szerintetek?

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2016.01.06. 15:25:50

Ahogy ma részletesebben keresgéltem, találtam nektek egy jó lakást , immár az akciós alacsonyabb áfával: Itt van, szerintem, nagyon szuper :
ingatlan.com/xiii-ker/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/budapest+13+kerulet+reitter+ferenc+utca+18-20/21542128
22 millió csak és újépítésű!

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2016.01.06. 15:25:57

@Xinaf: "Ennek az ára Budapesten legalább 35-40 milli"
Óriási tévedésben vagy! 28 milliótól kezdődnek az ilyen lakások:
http://metrodom.hu/lakaskereso?from_start=1&hazak[]=&terulet[]=&szoba[]=&ar[]=

www.region.hu/index.php?inf=projects&projectid=73&hasznaltuj=1&ui_haz=73

Azonban az újépítésű lakások után fizetendő áfat a kormány január 1-től 27%-ról 5 %-ra csökkentette.
Tehát a 28 milliós lakás ára is 23-24 millió lesz az elkövetkezendőkben.
Azt is megsúgom, hogy újépítésű lakásnak minősül a 2008 után épült lakások is.:"Új építésűnek a 2008. július 1-jén vagy később kiadott építési engedéllyel rendelkező összkomfortos lakás számít, amely a kérelem benyújtásának időpontjában használatbavételi engedéllyel vagy a használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal rendelkezik."index.hu/gazdasag/ingatlan/2015/12/29/kijottek_a_huszmillios_szuperprogram_reszletei/
Úgyhogy ennyit a te közéleti tájékozottságodról!
Ne keressetek kifogást a gyermekvállalás ellenében!

"Gyakorlatilag leértékeled. Azzal, hogy "égi táltoshoz""
Ne haragudjál, de a keresztény hagyományunkban szerepel Jézus égi táltossága!
Az embereknek pedig nem kell tőletek engedélyt kérni, hogy Jézus keresztényként Égi Táltosnak nevezzék:"Érdekes adalék, hogy néphitünk szerint Jézus Krisztus az égi táltos."
hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A1ltos#cite_note-2

"A régi magyarok türk, hun, avar, pártus stb. elődei a szüntelen égő tüzet, a Napban, az örökkévaló legnyilvánvalóbb jelképében tisztelték. Imádni csak a legfelsőbb lényt, a Teremtőt imádták. Hitték, Ő igazgat mindent az égen és a földön. A papjaik táltos, tátos neve feltűnik az ókori Egyiptomban (Thot isten), Föníciában (Thouth), a kurdoknál (dédes papok), Indiában (Buddha Tát melléknevében) stb.; minden olyan népnél, akikhez a magyar elődöknek valami köze volt."
tortenelem.network.hu/blog/tortenelem-klub-hirei/marton-veronika-taltosnak-pedig-szuletni-kell

Tehát szó sincs arról, hogy meg kellene tagadnotok a katolikus tanításokat , ha elfogadjátok az őseink hagyományát, amelyet ők megőriztek katolikus létükre a székelyeknél számunkra,mert ezek a hagyományok szépen beleillenek abba, és kitágítják az elméteket, a gondolkodásotokat. Ebben semmi kockázat nincsen, hanem ez előnyt jelent majdan a számotokra!

thotferi 2016.01.06. 15:26:27

Nyuszika! Az előző kommentemet is kérem megjelentetni szíveskedjen!

mezeinewsee 2016.01.06. 15:29:28

@thotferi: a tiszteletlen, bunkó, személyeskedő kommentjeid nem jelenhetnek meg. a többi igen, akkor is, ha hülyeség.
@Xinaf: ártatlan... igazából még sosem estek neki.
@Malkav: egyértelműen pszichés.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2016.01.06. 20:00:25

@bélaybéla:
Mellé lőttél, de ezt már megszoktuk :)
"Mi minősül új lakásnak?
A vonatkozó kormányrendelet szerint vásárlás szempontjából újnak az a lakás minősül, melyet jogi személy, jogi személyiség nélküli társaság vagy egyéni vállalkozó természetes személy részére való értékesítés céljára épít, vagy építtet, és
melyet első alkalommal értékesítenek természetes személy részére,
melyet másodízben értékesítenek természetes személy részére, feltéve, hogy a második eladó hitelintézet vagy ingatlan-forgalmazással üzletszerűen foglalkozó jogi személy, jogi személyiség nélküli társaság vagy egyéni vállalkozó."
hitelnet.hu/szocpol-csok/uj-epitesu-lakas/
Ugye számodra sem hiteles, hogy egy lakás 2008 óta hever parlagon? :)
Az általad keresett (jaj, egyébként köszi szépen a keresést, hasznos volt, még ha sajnos nem is működik vele a 2*10 milliós állami támogatás) hírdetést egy magánszemély adta fel, innentől ez már legalább másodjára lenne értékesítve. Ergo CSOK szempontjából nem új építésű.

Láthatóan azonban komoly értelmezési gondjaid vannak. Fentebb írtam, hogy nekem lesz 3 gyerekem. Akkor is lesz, ha az állam nem támogat, mert nem múlik rajta semmi. De áruld már el, milyen jogon várod ezt TE el TŐLEM, akinek saját bevallása szerint még párja sincs, de még a Pap Gábor előadásain ülő, nyilván óriási tudású, intelligens nők sem tudnak vele mit kezdeni, ergo a közeljövőbe gyereke sem lesz? :) Ez olyan, mint ha elküldene fogyni valaki, akin van 50 kiló felesleg :D

"Az embereknek pedig nem kell tőletek engedélyt kérni, hogy Jézus keresztényként Égi Táltosnak nevezzék"
Nem, csak éppen leminősíti vele az Urat. Ezt írtam én is.

Sajnálom, de az egyiptomiaknak, főniciaiaknak és az indiaiaknak továbbra sem volt köze a Magyarokhoz. Indiából egy egy tömeges elvándorlás keretében kiváló cigányságnak később lett, de szerintem te nem erre gondoltál.

"Tehát szó sincs arról, hogy meg kellene tagadnotok a katolikus tanításokat , ha elfogadjátok az őseink hagyományát, amelyet ők megőriztek katolikus létükre a székelyeknél számunkra,mert ezek a hagyományok szépen beleillenek abba, és kitágítják az elméteket, a gondolkodásotokat. Ebben semmi kockázat nincsen, hanem ez előnyt jelent majdan a számotokra!"
1. Rendben, de azt tudnod kell, hogy a katolikus tanítás szerint Jézus egy Jessze törzse beli zsidó. Erről van egy karácsonyi katavasszia is:
"Jessze törzséből fölsarjadt vessző, s annak virága, Krisztus"

Ezen kívül Jézus nemzetség táblája a katolikus tanítás szerint ez:
"Jézus Krisztus, Dávid fiának, Ábrahám fiának nemzetségtáblája. Ábrahám nemzette Izsákot, Izsák nemzette Jákobot, Jákob nemzette Júdát és testvéreit. Júdának született Perec és Szerach, Támártól. Perec nemzette Hecromot, Hecrom nemzette Aramot. Aram nemzette Aminadabot, Aminadab nemzette Nachsont, Nachson nemzette Salmont. Salmonnak született Boász, Ráchábtól. Boásznak született Jobed, Ruttól. Jobed nemzette Izájt, Izáj nemzette Dávid királyt. Dávidnak született Salamon, Urija feleségétől. Salamon nemzette Rechabeámot, Rechabeám nemzette Abiját, Abija nemzette Azát. Aza nemzette Jozafátot, Jozafát nemzette Jorámot, Jorám nemzette Uziját. Uzija nemzette Jotámot, Jotám nemzette Acházt, Acház nemzette Hiszkiját. Hiszkija nemzette Manasszét, Manassze nemzette Amoszt, Amosz nemzette Joziját. Jozija nemzette Jechonját és testvéreit – a Babilonba való elhurcoláskor. A Babilonba hurcolás után: Jechonja nemzette Sealtielt, Sealtiel nemzette Zerubbábelt. Zerubbábel nemzette Abihudot, Abihud nemzette Eljákimot. Eljákim nemzette Acort. Acor nemzette Cádokot, Cádok nemzette Achimot, Achim nemzette Eliudot. Eliud nemzette Eleazárt, Eleazár nemzette Mattant, Mattan nemzette Jákobot. Jákob nemzette Józsefet, Máriának a férjét, aki a Krisztusnak nevezett Jézust szülte. Így a nemzedékek száma: Ábrahámtól Dávidig tizennégy nemzedék, Dávidtól a Babilonba való elhurcolásig tizennégy nemzedék, és a Babilonba való elhurcolástól Krisztusig tizennégy nemzedék."
Ez egyébként Máté evangéliumának a kezdete.

Nos, ha mi szerinted elfogadhatjuk a te nézeteidet, nyilván te is elfogadod ezt ahogy leírtam, egy az egyben, a rengeteg zsidó felmenővel együtt.

Ezen kívül a katolikus tanítás elfogadja a Biblia szavát Isten szavának. Abban pedig ilyenek hangoztak el pl. Pilátustól:
"Te vagy a zsidók királya?" Jézus így felelt: "Magadtól mondod ezt, vagy mások mondták neked rólam?"
"Hát zsidó vagyok én? — tört ki Pilátus. "Saját nemzeted és a főpapok szolgáltattak ki nekem. Mit tettél?"
Idézet János evangéliumából. Vagy vegyük Jézus szavait a kereszten:
"Eli Eli lama sabaktáni"

Ez mind a katolikus egyház szerinti Igazság. Ezek szerint, ha a tied ezzel kompatibilis, akkor ezt te is nyilván elfogadod, ugye? :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2016.01.07. 08:39:48

Szerencsére megtaláltam nektek, hogy ez a hirdetés az eladó cég hirdetése, tehát nem magánszermélyé! Itt meglátod már az első helyen a lakást, amit nektek kinéztem! Gyorsan csapjatok le rá, amíg nem késő! Foglalózzátok le gyorsan!
xdpalace.ingatlan.com/

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2016.01.07. 08:40:49

@Xinaf: "Ugye számodra sem hiteles, hogy egy lakás 2008 óta hever parlagon? :"
Miért ne heverhetne? Rengeteg bedőlt lakásfejlesztés van a városban, ahol képtelenek voltak értékesíteni a lakásokat, mert jött a válság és a nyakukon maradt. Azt nem lehet tudni, hogy magánszemély adta-e fel a hirdetést!
Azt is olvashatod, hogy "Akciós ár! Most alacsonyabb ÁFÁ-val." Alacsonyabb áfával csak az újépítésűnek minősülő lakásokat lehet eladni.
Egyébként hívd fel telefonon, és akkor megtudhatod a részleteket, de úgy látom, te nem akarsz 3 gyereket bevállalni és ezért vagy érdektelen!
Azért a helyedben keresgélnék, és megpróbálnám megszerezni a támogatást!
Én nem várom el tőled a gyerekeket, hanem csak segíteni akartam abban, hogy lakást találj, amelyre igényelhető a támogatás. Másfelől meg, tudattam veletek Isten álláspontját a családdal, gyerekszüléssel kapcsolatosan, nevezetesen, hog y számára ez fontos tényező, és a nők értékrendjében ez az első helyen szerepeljen.

"Nem, csak éppen leminősíti vele az Urat. Ezt írtam én is. "
Hogyan minősítenék már le, amikor a táltos gyógyít, segít, tudása nagy?
Ha Jézust lehet Isten Bárányának, oroszlánnak, törzsöknek, vesszőszálnak, orvosnak(!), fényes hajnali csillagnak tartani, nevezni, akkor ugyan miért ne lehetne Égi Táltosnak is? Ha emezek nem minősítik le Őt, akkor a táltosság a legkevésbé!

"de az egyiptomiaknak, főniciaiaknak és az indiaiaknak továbbra sem volt köze a Magyarokhoz."
Akkor megint súlyos tévedésben vagy, mert a magyarok saját magukat és mások is minket szkíta népként aposztrofálták, aposztrofáltak. Ezért a szkíta származású Buddha is a rokonunk, a pártusok is szkíta származásúak, Egyiptommal is kapcsolatban voltak a szkíták, harcoltak is ellenük, be is költöztek .

Ami Jézus származását illeti: Láthatod, hogy a családfa József, a nevelőapa származási táblája. A nevelőapja alapján tartják Dávid leszármazottjának, mert a zsidók a nevelt fiút is elfogadták egyenjogú , azonos(!) leszármazottnak a vér szerinti gyermekkel. Mi azonban a genetika tudományának ismeretei szerint ezt már nem fogadhatjuk el. Ami akkor úgy volt, mára már nem úgy van.
Máia leszármazási táblája viszont nincsen meg! Tehát nem tudhatjuk a származását. A galileai emberek származása viszont nem zsidó volt, így Mária és a tanítványok sem voltak zsidók. Ők galileusok voltak, vérségileg nem zsidók, akiket a zsidó uralkodók Jézus születése előtti évszázadban erőszakkal zsidó hitre térített és kötelezte őket a körülmetélkedésre is.

"Júda Kr. e. 129-ben elfoglalta Szamáriát, illetve 104-ben Galileát is. A júdai király Arisztobulosz csak egy évig uralkodott (Kr. e. 104-103), majd féltestvére Alexander Janneus (Kr. e. 103-76). Uralkodásuk alatt megkísérelték "judealizálni" a területet: kötelezővé tették a zsidó vallás gyakorlását és zsidó vallási törvények betartását, például a körülmetélkedést. "www.fusz.hu/fuszdrupal/?q=content/bunyev%C3%A1cz-zsuzsa-%C3%A9n-istenem-istenem

Zsidó etnikumú emberek nem éltek ezen a területen, mert a Makkabeusok könyvében ezt írják le:

"Simon Tharsi egy sikeres asszírok elleni hadjárata után összeszedte a
galileai zsidókat és védelmi okok miatt visszatelepítette őket Júdeába
(8): "Akkor fogta a galileai és atarbattabeli zsidókat asszonyaikkal és
gyermekeikkel, valamint minden vagyonukkal együtt és nagy diadallal
Judeába vitte őket"
http://agost.no-ip.org/biblia/SZIT/1Mak/1Mak.html
Mária etnikai(!) származásáról nincsen hivatalos tanítása a katolikus egyháznak!

Az én hitem kompatibilis! Tehát elfogadom, hogy Pilátus azt gondolta, Jézus a zsidók királya. De Pilátus tévedett, tévedhetett, mert Jézus az egész emberiség királya, köztük a zsidóké is lenne, ha ők ezt nem utasítanák el kategórikusan. Jézust el lehet tehát utasítani, és Ő az elutasítást elfogadja, nem kényszeríti senkire sem Önmagát.

Malkav 2016.01.07. 13:06:40

Most talán jobb nem belemenni a teológiai marhaságokba, amiket felsorolt, szórakoztató. Hozza a régi formáját.

Az is vicces, ahogy jobban tudja Xinafnál, hogy szeretne-e gyereket. :D Azon végképp szakadtam. Örülhet, hogy ilyen visszafogott, diszkrét játszótéren van most, bár a Troll Vidámpark is kész (ismét) fogadni VIP tagját. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2016.01.07. 19:15:38

@bélaybéla:
Én szívesen leírom neked harmadjára is, hogy nekem MINDENKÉPPEN (ez azt jelenti, hogy teljesen független az államtól jövő esetleges támogatástól) lesz gyerekem, és speciel pont háromban gondolkodunk első körben. Nagyon nehéz veled úgy kommunikálni, hogy ilyen apróságokat figyelmen kívül hagysz.
Isten álláspontját te nem tudod tudatni, mert nem értesz hozzá. Tudnod kell, hogy csak azt tekintem kinyilatkoztatásnak, ami 100%-ban megegyezik az Egyház tanításával. A te nézeted nem egyezik meg 100%-ban az egyház tanításával.
Csak egy példa, mert nincs se időm, se kedvem mindenre reagálni:
Máriának ezt mondja az angyal az Örömhírvételnél:
"Íme, Erzsébet, a te rokonod is fiat fogant öregségében, és már a hatodik hónapban van, ő, akit magtalannak hívtak, mert Istennek semmi sem lehetetlen"
Na, de mit ír az evangélium (Lukács szerinti evangélium egyébként) korábban Erzsébetről?
"Volt Heródesnek, Júdea királyának napjaiban egy Zakariás nevű pap, Ábia papi osztályából. A felesége Áron leányai közül volt, és Erzsébetnek hívták."
Áron Lévinek a dédunokája, aki Jákob egyik fia. Mond csak, ha Erzsébet zsidó volt, és Mária neki rokona, akkor hogy is van ez? De tudod mit? Ne válaszolj, mert igazából nem érdekel semmilyen vélt tanításod. Tudod miért? Mert lecsinálom, Jézus milyen származású.

"Hogyan minősítenék már le, amikor a táltos gyógyít, segít, tudása nagy?
Ha Jézust lehet Isten Bárányának, oroszlánnak, törzsöknek, vesszőszálnak, orvosnak(!), fényes hajnali csillagnak tartani, nevezni, akkor ugyan miért ne lehetne Égi Táltosnak is? Ha emezek nem minősítik le Őt, akkor a táltosság a legkevésbé!"
Erre még reagálok:
Isten Bárányának Keresztelő Szent János nevezi. A zsidóknál gyakoriak voltak a jelképek. Most ez esetben a táltost jelképnek tekinted (ahogy a zsidók használják a jelképeket)?
Egyébként a táltos mutációval született közvetítő az égi szférák és a halandók között. Gyakorlatilag kicsit a pap törzsi megfelelője.
Az ősmagyarok hite valóban tartalmazott keresztény elemeket (mint az egyisten hit, bár ők szellemeken keresztül tisztelték, ebben egyébként a cigányok és az indiánok hitére is erősen emlékeztet), de csak azért, mert keresztény (konkrétan ortodox) hittérítők belevettek az ő vallásosságukba keresztény elemeket, hogy emészthetőbbé tegyék számukra.

Ha a hited kompatibilis, akkor bizonnyal elfogadod a római pápát, mint Krisztus főpapját. Hiszen ez is hitünk egyik fontos alapja. De nem szívatlak: mivel a hited része, hogy a teremtés történetben a kígyó valójában Jézus, és az Úr a sátán (ezt te magad írtad le egy másik bejegyzés komenntjében), így fogadjuk el szimplán, hogy se a dualista, se a gnosztikus hitvilág nem egyeztethető össze a katolikus egyházzal. Lásd be, ez reménytelen próbálkozás.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2016.01.08. 22:14:37

@Xinaf: Semmi gond nincsen, úgy tervezed meg a családodat, ahogyan jólesik, de a tervezésben és is segítettem egy kicsit, no nem a szexben, félre ne értsd, hanem abban, hogy "Thot erővel" (tetterővel) felvilágosítottalak bizonyos opciókról! Én szeretek segíteni másokon, teljesen önzetlenül, sőt fanatikusan, és érthetetlen nagylelküséggel! Remélem, ezt nem vetted tolakodásnak!
Természetesen, bizonyos dolgokban megegyezik a véleményem az egyházéval, míg más esetekben nem! Ezt mindig közlöm veletek és külön választom a hozzátok intézett párbeszédeimben! Ami megegyezik, azt gondolkodás nélkül fogadjátok el, ami meg nem egyezik meg, ott pedig azért nem ártalmas az elgondolkodás sem. Amikor az egyházba beléptetek, akkor is használtátok a fejeteket is, és elgondolkodtatok a miérteken! Ezt a jó szokásotokat még a Pápa kedvéért se tegyétek a sutba! Hiszen Istenünk a Logosz, a tudás, az értelem, a "Thudás". Ne legyetek vak vezetettjei senkinek, még az egyháznak sem, sőt még Jézus sem kívánja ezt senkitől, mert azért adta az eszünket, hogy azt is merjük használni. A tanítványok is mertek ellent mondani Jézusnak, mertek kérdezni, és olyan is van, amikor Isten meghajol az épeszű kérdések előtt és enged az álláspontjából, mert ő nem dogmatikus Úr!
"Mária neki rokona, akkor hogy is van ez? De tudod mit? Ne válaszolj"
Akkor használjuk az eszünket is! A zsidók abban a korban a zsidóságot a férfi személyén keresztül ismerték csak el. Ha valakinek az apja zsidó volt, akkor azt tekintették zsidónak.
Ha Áronnak voltak leányai, akkor ők is izraeliták voltak. (erre még visszatérek). Áron leányairól, sorsukról azonban semmi híradás nincsen, tehát nem tudjuk kihez mentek férjhez, aztán a született gyermekeik hogyan házasodtak stb.! Tehát ebből következően nem mondhatjuk, hogy zsidók voltak-e a származásukra nézvést. Isten az izraelitákkal kötött szövetséget, akik 12 törzset alkottak, és ebből csak egyetlen törzs, Júda törzse volt az, akiknek a leszármazottait később már zsidóknak nevezték. A többi nem zsidó volt, értelemszerűen, hanem izraelita.
Itt tájékozódhatok a kölönbségekről:hungar.gportal.hu/gindex.php?pg=18790772
A táltos fogalmát természetesen jelképesen használom Jézusra vonatkozóan, hiszen Ő messze több és nagyobb, mint egy táltos. Ő a táltosok Táltosa, aki minden táltost felülmúl és mindenkinek ura.

Az ősmagyarok hite a szkíták hitén és erkölcsén alapult. A szkítákat András szkíta térítő apostol térítette először kereszténnyé! Aztán a kereszténységnek a korban létező Manicheista változata is megjelent náluk, ebből az ötvöződésből alakult ki aztán a szkíta kereszténység, amely teljesen elütött a római, bizánci kereszténységtől. Erről tanúskodnak a honfoglalás korabeli mellkeresztek, amiket a honfoglalók sírjaiban találtak. Tehát nem ártalmas tanulmányozni a manicheizmust, a szkíta szokásokat és erkölcsöket, annak ,akit érdekel az igazság!
"kígyó valójában Jézus, és az Úr a sátán "
Ez a manicheisták nézete volt, amelyet én is osztok!
Ez más megvilágításba helyezi az emberiség szerepét, hivatását és sorsát!
A zsidók által lejegyzett édenkerti történet valójában egy félreértett verziója volt valamely őssumer eposznak!
Gondolkozzatok, kérdezzetek, merjetek ellent mondani, mert ezért nem haragszik az Isten! A vakhitet azonban nem komálja!

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2016.01.08. 22:15:23

@Xinaf: Itt már a csok megfelelőség alapján tudtok válogatni a lakások között Budapesten:
ingatlan.com/lista/elado+haz+csok+epites-alatt+uj-epitesu+budapest+ar-szerint
süti beállítások módosítása