azaz a kettő nem zárja ki egymást.

Keresztény és demokrata

Keresztény és demokrata

Fociiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2015. szeptember 05. - mezeinewsee

ultrak.jpgBevallom, nem vagyok rajongó típus. Gyerekként sem őrültem meg a kedvenc zenekaromért, kamaszként nem őrjöngtem filmsztárokért, és ha szerelmes vagyok, azt is csendben, feltűnés nélkül élem meg. Talán pont ezért focirajongó sem voltam soha, bár a legtöbb nőtől eltérően nincs bajom a focival, még a les-szabályt is értem, és nem okoz gondot, hogy akár 20 percet beszéljek Dárdai Herthás pályafutásáról. Gyerekként a tesóimmal fociztam, esőben gombfociztam, és apám mellé ma is bármikor leülök megnézni egy meccset, és kiakadok, hiszen égbe kiáltó igazságtalanság, ha nem adnak meg egy érvényes Böde-gólt. Tehát nem vagyok focirajongó, de a sportot, különösen a magyar sportot szeretem. És ebbe beletartozik a foci is.

Azonban tegnap komolyan végigfutott a fejemen, hogy kell ez nekünk? Amit foci címén művelnek az emberek, az veszélyes, felháborító és szégyenletes. Mi is történt? Magyarország-Románia válogatott meccs volt az este. A "focirajongók", de nevezzük őket inkább ultráknak, már előző éjjel balhézni kezdtek, autókat tördeltek, hanggránátot dobtak, üvöltöztek, botrányt okoztak. A meccs napján már komolyabb balhék is voltak, nekiestek a rendőröknek, megtámadták a Keletinél pihenő migránsokat is (külön vagányság, hogy főleg nők, gyermekek voltak már ott... de a "hős magyar ifjak" így is megszívták, a pár ott lévő apuka rendesen elagyalt belőlük párat), román zászlót tapostak, belekötöttek az emberekbe. A meccs után nekimentek a rendőröknek, szétvertek egy villamost, autókat borogattak, gyújtogattak.

Miért? A foci erre nem magyarázat. A felfokozott hangulat sem. Meccsnézés közben esetleg üvölt az ember, hogy "szemüveget a bírónak". Esetleg a durvábbak anyáznak is. Talán, egy vesztett mérkőzés után az igazi rajongó bánatában leissza magát. De a meccs címén törni-zúzni-gyújtogatni? Zászlót taposni, gyermekre petárdát dobni? Erre nincs magyarázat.

Tudjuk, hogy ezek a bűnözők pont a szeretett csapatnak ártanak a legtöbbet. Büntetések, zárt kapus meccsek, eltiltások... mindent az úgynevezett "drukkereknek", de inkább ellendrukkereknek köszönhet a csapat. Nem véletlen, hogy már a mostani meccs előtt is kérték őket még a játékosok is, hogy ne csináljanak balhét. Hiába.

Mi lenne a megoldás? Nem tudom. Én nem ellenzem a szurkolói kártyát, pont, hogy az ilyen barmok kizárhatók legyenek. A verekedőket el kell kapni, és meg kell büntetni. Természetesen stadionnak a közelébe sem engedném őket többé...

Talán a teljes kirekesztés segíthetne. Ha a teljes foci társadalom elhatárolódna tőlük, ha a játékosok kimondanák, hogy inkább az üres lelátók, mint az ő társaságok. Ha a facebook-on a többi focirajongó nem elhanyagolható apróságként, hanem vérlázító, a futballt sárba tipró eseményként kezelné a balhét.

Ti mit gondoltok, hogy lehetne leállítani az ultrákat?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenyesdemokrata.blog.hu/api/trackback/id/tr307762316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.09.05. 19:18:00

Sittre velük. Ezt most viccen kívül. Megvannak a felvételek, tudjuk ki tartozik oda, van facebook csoport, van weboldaluk. A csoportosan elkövetett garázdaság és egyéb dolgok mind büntetendőek.

odamondogato 2015.09.07. 17:52:34

Na ne haragudjál, de ne úgy állítsd be az egészet, mintha a magyarok csinálták volna az egész balhét, ugyanis a román szurkolók kezdték el a fővárosunkat törni, zúzni. Ezt nem kellett volna megemlítened?
A magyarok csak válaszreakcióként kezdtek el felvonulni,.

mezeinewsee 2015.09.07. 18:01:15

@odamondogato: Megint gyakorolnod kéne az olvasást...
Nem a tahók felvonulása volt a gond, hanem a törés-zúzás-gyújtogatás. 40-en összeverni 3 román srácot nem bátorság, akkor sem, ha azok mondjuk "provokálnak", bár szerintem ezt csak a létükkel tették.
Nem hiszem, hogy románokat hallottam üvöltözni, hogy "aki nem ugrál, mind büdös román". Nem a románok taposták a román zászlót.
Tök mindegy, ki kezdte. Ezek állatságok, és akik elkövetik, bűnözők. És komoly baj, ha vannak, akik mosdatják őket, hogy "nem ők kezdték".

Malkav 2015.09.08. 17:44:55

Támogatom Xinaf ötletét. De ha kicsit szerencsétlenül kezelik az ultrákat, akkor lehet lépésenként haladni:
Minden előállított ultra örök eltiltást kap. Teljes adattal (név, cím, kép, elérhetőség) birtokában. Stadionba többé nem léphet be Magyarország területén belül. Egész életére vonatkozóan.
Az ultra olyan típusa a vandáloknak, mely valójában nem szereti igazán a csapatát (különben figyelembe venné "szeretett" játékosai kérését és nem balhézna). Az ultra a balhét szereti. Legalábbis erre következtetek, amikor autókat vernek szét a románok ellen, bár részletkérdés, hogy az a kocsi spec egy átlag magyar polgár kocsija volt... és nem csak erre a meccsre lehetne szép számmal példát mondani.

odamondogato 2015.09.08. 17:45:28

@mezeinewsee: Kik kezdtek törni és zúzni? Azért nem mindegy, hogy ki kezdte el a törést zúzást.
Nem kell védeni a románokat, ha egyszer ők kezdték a balhét, akkor ők a nagyobb részt felelősek is.

mezeinewsee 2015.09.08. 17:55:31

@odamondogato: ha a románok üvöltöztek magyarul, ha a románok verték meg azokat, akiket románnak néztek, ha a románok gyújtották fel a román rendszámú kocsit, akkor igen, ezért ők a felelősek.
Hős magyar fiaink meg azokért a tahóságokért felelősek, amiket ők követtek el. Ugyanis a világ előtt ők égettek be minket, nem a románok.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.09.09. 18:41:18

@mezeinewsee:
A vicc: nem 3 románt, hanem 3 francia turistát vertek meg. Biztos provokálóan nem voltak magyarok.

mezeinewsee 2015.09.09. 18:51:39

@Xinaf: nem kiabáltak velük, és nem taposták meg a román zászlót. Engem is megvertek volna, ha látnak.

odamondogato 2015.09.09. 21:19:07

A rendőrök provokálták ki az egészet. Ezt a módszerüket már jól ismerjük 2006-ból is.
"A Madách térre érkezve egy jó 70-80 fős rendőri egység hirtelen rátámadt a magyar szurkolókra, de a rendőröknek csak az elején volt nagy arcuk, pár másodperc elteltével érezhetően meglepődtek attól, hogy az ultrák nem adták könnyen magukat és néhány bekapott gumibotütés után visszatámadtak rájuk. Ekkor kerültek elő a kövek, a sörösüvegek, a hanggránátok és néhány görögtűz is, mely meghozta az eredményt: a legagresszívabb, 30-40 fős rendőri egység beszorult a templom mögötti kisutcába és konkrétan elmenekültek a Szervita tér irányába."
ultrasliberi.hu/a-roman-meccs-eloestejen-osszeallt-a-magyar-huliganunio-rajuk-tamadtak-a-rendorok-a-deakon-de-rafaztak/

mezeinewsee 2015.09.09. 21:27:40

@odamondogato: egy csomó helyen a közelükben sem voltak a rendőrök.

Malkav 2015.09.10. 19:32:35

Mennyi minden történt amióta nem vagyok rendszeresen gépnél! :)
Nos, a tények változatlanok maradnak. Egy nagy csapat félőrült huligán randalírozott a városban. És magyar járókelőkbe kötöttek bele, ha nem tapostak román zászlót (a zászlóégetést és gyalázást amúgy is erkölcstelen és gyáva dolognak tartom), magyar polgárok autóját zúzták szét és általában a budapesti metrót verik szét, ha olyanjuk van (ami ki hitte volna, a magyar nép tulajdona). Tehát az ultrák igazából nem szeretik a csapatukat és ezek szerint a hazájukat sem. Szomorú...

mezeinewsee 2015.09.10. 19:38:42

@Malkav: pontosan. Talán ez az igazi hazaárulás.
@odamondogato: ez már tényleg gyenge... te ott voltál délután a Körúton? Láttad őket?

odamondogato 2015.09.14. 17:57:32

A randalírozás csak azután kezdődött, hogy a rendőrök rájuk támadtak. A rendőrök provokálták ki az eseményeket. Akkor a rendőrök nem még inkább hazaárulók, illetve a felettesek, akik a háttérből utasítgatják az utcai rendőr beosztottjaikat?
Az emberek kövekkel védekeztek, amely kövek betörhettek szélvédőket is.
Ha egy eseményről akarsz tudósítani nyuszika, akkor a tudósításnak elfogulatlannak és objektívnak kell lennie! Ebből az következik, hogy a "randalírozók" szempontjából is meg kell vizsgálni az eseményeket, őket is meg kell hallgatni, mielőtt leírod a dolgaidat, mert ez az elemi tisztesség, amelyet veled nem tanítottak meg sehol!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.09.14. 17:58:08

@odamondogato:
Szerinted amúgy férfias és hazafias egy kisebb hadsereggel megverni 3 francia turistát? Csak kérdezem...

mezeinewsee 2015.09.14. 18:03:52

@odamondogato: kispajtás, nem voltak ott minden helyszínen a rendőrök (sajnos). A villamoson sem, amit szétvertek, a meccs előtt a Körúton sem. És igen, beszéltem ultrával. Aki ugyan nem vert, de randalírozott. És már nagyon ég miatta a pofája.

odamondogato 2015.09.20. 18:26:29

@Xinaf: 3 embert megvertek valakik: ez szolgált ürügyként arra, hogy több száz vagy ezer emberre rátámadjanak a rendőrök. Ha egy hadsereg vert volna három embert, akkor abból a három emberből csak pép maradt volna.
Elkapták azokat, akik verekedtek?
@mezeinewsee:
Te nem vizsgáltad meg az eseményeket a drukkerek szempontjából, mert egyetlen ember megkérdezése bakfitty!
A villamost miért verték szét? Nem azért, mert a társaikra rátámadtak a rendőrök és ők ezen a járművön töltötték ki a dühüket? Még mindig obb, ha a rendőrökön tették volna!

Malkav 2015.09.21. 17:31:33

@odamondogato:
"A villamost miért verték szét? Nem azért, mert a társaikra rátámadtak a rendőrök és ők ezen a járművön töltötték ki a dühüket? Még mindig obb, ha a rendőrökön tették volna!"
Ez bizony kőkeményen vandalizmus, amivel Magyarországnak okoztak kárt. Ha feszült az ember, akkor se verjen szét semmit, azért vagyunk emberek és nem adrenalinfröccstől dühöngő elefántbikák. Továbbra is fenntartom: az ultrák nem szeretik se a focit, se a hazájukat.

odamondogato 2015.09.22. 17:49:36

@Malkav: Ha rád támad egy egész rendőrosztag, akkor az ember nem biztos, hogy meg tudja őrizni a józanságát és az itélőképességét. Valamint , gondolom nem ez volt az első ilyen eset, amikor a rendőrök agyba-főbe gyepálták őket. Azt is láthatták ,miként viselkedtek a rendőrök 2006-ban, amikor az emberekre rátámadtak és gumilövedékkel verték ki a szemüketi és sokat brutálisan megvertek, megaláztak, és eltörték a végtagjaikat. Forrong a magyar társadalom, de ezt a forrongást a hatalom a futballal akarja levezetni, hogy ne a politikusokat kezdje ütlegelni a fiatalság, hanem inkább egymást verjék a különböző drukkerek. 1956-ban is fontos szerepet játszottak a forradalom kirobbantásában a fanatikus focirajongók, mert felbőszítette őket a magyar válogatott szereplése, amely mögött politikai okokat sejtettek.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.09.22. 21:08:00

@odamondogato:
Csak tudnám, miért hazudoznak az ultrák arról, hogy megverték azt a 3 embert, ha nem... a hunmobon olvastam, nem az indexen. Most ők is hazug komcsik? :D

odamondogato 2015.09.23. 20:30:17

@Xinaf: Valakik nyilván megverték azt a 3 embert, de ki tudja, kik voltak,akik vertek?
Ha a hatalom kitervelt célja az, hogy összeverje az ultrákat, akkor meg lehet rendezni színészekkel egy álveretést, azután pedig a sajtóban ezt nyílvánossáágra hozni, hogy legyen mire hivatkozni, amikor több száz vagy ezer embernek nekirontok a rendőrséggel.
Titkoszolgálatról és azok mocskos eszközeiről nem hallottál még?
Ők képesek ilyen dolgokra! Mindenesetre, ha valakik megvernek valakiket, ez akkor sem indok arra, hogy a rendőrség nekirontson több száz vagy több ezer embernek! Keressék meg a verekedőket, de a többieket hagyják békén, hagyják őket vonulni és éltetni a csapatukat, a magyar válogatottat!
Régebben Szlovákiában volt divat megverni a magyar szurkolókat brutálisan, ma már ez megszokottá vált Budapesten is! Gratulálok, idáig süllyedtünk!
Megírtam a válaszaimat ide is, és a másik bejegyzésre is elküldtem, úgyhogy jó lenne, ha minden megjegyzésem megjelenne itt, mert úgy olvastam, hogy nem miattam van előmoderáció, hanem a "nácik" miatt lépett ez érvénybe!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.09.26. 18:38:03

@odamondogato:
Értelmezd ahogy akarod ezt:
"A főleg fradistákból álló legnagyobb mag a Király utcán és a Dob utcán keresztül vonult végig. A körúton egy háromfős román társaság akadt a horgukra, akiket igen rendesen helyben hagytak, de ez még nem volt túl nagy fogás."
Azt sajnos nem tudták, hogy nem románok, hanem franciák voltak, de sebaj.

fradimob.hu/index.php/friss/aktualis/item/4859-a-rom%C3%A1n-meccs-el%C5%91est%C3%A9j%C3%A9n-%C3%B6ssze%C3%A1llt-a-magyar-hulig%C3%A1nuni%C3%B3-%E2%80%93-r%C3%A1juk-t%C3%A1madtak-a-rend%C5%91r%C3%B6k-a-de%C3%A1kon-de-r%C3%A1f%C3%A1ztak

odamondogato 2015.09.26. 20:43:05

@Xinaf: Én csak azt látom, hogy négyszáz ember biztosan nem vert össze hármat, mert akkor a háromból nem mard volna csak pép. Ennek ellenére viszont 70-80 rendőr rátámadt a 400 fős tömegre:
"70-80 fős rendőri egység hirtelen rátámadt a magyar szurkolókra, de a rendőröknek csak az elején volt nagy arcuk, pár másodperc elteltével érezhetően meglepődtek attól, hogy az ultrák nem adták könnyen magukat és néhány bekapott gumibotütés után visszatámadtak rájuk"

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.09.27. 14:08:10

@odamondogato:
Akkor az ultrák hazudtak a saját portálukon? Meghazudtolod őket? Szerinted ők, az igaz hazafik, képesek lennének hazudni?
süti beállítások módosítása